Werkwijze van Medical Kinetics en Cesartherapie - Oefentherapie Cesar / Mensendieck Deurne

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Werkwijze van Medical Kinetics en Cesartherapie

Oefentherapie Cesar / Mensendieck richt zich op het hele lichaam en maakt  dat u in de toekomst weet hoe u uw klacht kunt aanpakken doordat u inzicht heeft gekregen hoe uw dagelijkse bewegingen de klachten kunnen beinvloeden!
Oefentherapie Cesar / Mensendieck richt zich op het hele lichaam:
Ik richt mij ongeacht de klacht of aandoening op het hele lichaam en niet alleen op het deel van het lichaam waar de klacht zich manifesteert. Het hele lichaam werkt als een geheel samen en als daar verstoringen/pijnklachten in zijn, zullen we die proberen op te lossen.

Oefentherapie Cesar / Mensendieck maakt u bewust van uw dagelijkse bewegen:
Samen met u gaan we op zoek naar de mogelijkheden om de klacht aan te pakken. Ik kijk naar de houding en beweging in relatie tot uw dagelijkse werkzaamheden en omstandigheden zoals werk, gezin, hobby e.a. Ik ben uw coach en zelf zult u de oefeningen en adviezen in de dagelijkse praktijk leren uitvoeren, waarna we altijd bespreken hoe het is gegaan en wat er nog nodig is.
Ik leer u bewust te worden van de bewegingen zoals u die uitvoert door het u te laten zien en voelen. U leert veranderingen in uw houding en beweging toe te passen in uw dagelijkse bezigheden.
Oefentherapie Cesar / Mensendieck maakt u bewust hoe uw dagelijks bewegen invloed heeft op uw klachten.
 
BEWEGEN IS GOED, GOED BEWEGEN IS BETER

Oefentherapie Cesar / Mensendieck geeft u een op maat gemaakt oefenprogramma:
We gaan samen op zoek naar een persoonlijk en op maat gemaakt oefenprogramma waarin uw wensen/doelen worden verwerkt.. In de therapie leert u de samenhang tussen klacht, lichaamshouding en bewegingsgewoontes en wordt gewerkt aan het inzicht krijgen in de klacht: waardoor wordt deze in stand gehouden en hoe kunnen we dit veranderen
 
In de therapie werken we stapsgewijs aan het anders leren omgaan met de klacht waardoor de klacht kan verminderen of verdwijnen en waardoor in de toekomst mogelijk klachten kunnen worden voorkomenen.
 
ALS JE BLIJFT DOEN ZOALS JE ALTIJD DEED,
KRIJG JE WAT JE ALTIJD KREEG
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu